NLP Inspiratie & meer

Tijdsbeleving en Corona

In april was het Nationale Bijentelling. Even dacht ik dat ik mee wilde doen. Het is toch een tijd van wat minder prikkels en lekker om je heen kijken. Ik heb mijzelf immers ook al betrapt op het bezoeken van vogel-websites. Overgehouden aan Zuid-Afrika onlangs, waar de vrolijke vliegmachientjes kleurrijker zijn dan hier. De website van de bijentelling Nederland Zoemt (ja Nederland Zoomt ook, maar da’s weer wat anders) wist te vertellen dat er al 73 aanmeldingen waren (in heel Nederland!). Hmm, een stemmetje zegt dat dit niet voor mij is. Hoor ik wel bij dit exclusieve clubje? Gauw wegwezen hier. Dat het er aan het eind van het weekend 9500 waren deerde mij niet. Die tijd, het is zo anders als je er meer van hebt. Het is lekker om je koppie wat meer ruimte te geven en niet alles vol te plannen. En dan soms juist weer wél wat te plannen om niet te verdwalen in het niets…Je leest overal dat dit de tijd is voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Oei, dat klinkt als een nieuw ‘moet-je’. Maar ach, het mooie is, dat gebeurt dat vanzelf al. Als jij ook iemand bent die nu wat meer tijd heeft, worden jouw reflecterende en archiverende brein (zeg maar even je onbewuste) een stuk actiever. Je hoeft er dus niks voor te doen om een veranderproces te starten. Maar dit is maar het begin. Het is waar, voel je de ruimte, dan ben je slim om er op door te pakken.…
Peertje van lamp in hand

Where the magic happens

Het begint buiten je comfort zoneJe hoort mensen zeggen dat het goed is om buiten je comfort zone te treden. Het helpt je ontwikkelen en ‘that’s where the magic happens’.
Read More
Vrouw trekt deken over haar gezicht

Scary Shit!

Heb je al geboekt? Lekker op vakantie. Naar de zon? Ver weg? Een stukje vliegen misschien. Of heb je vliegangst? Met van die klamme handjes, zwetend, trillend iemands hand of been molesteren terwijl de kist opstijgt.
Read More
Foto drumstel met twee drumstokken

Ghost notes

 Op mijn 15e wilde mijn drumleraar dat ik zachter ging spelen, en als het dan subtiel zacht was, kijken of het nog zachter kon. En zachter.. zonder haperen, iedere slag even zacht.
Read More