Blinkspiratie & meer

Van de kaart om op de radar te komen

Het stond al jaren op mijn verlanglijstje: Nepal. En het moest er maar eens van komen. Ik ging naar Nepal. En wat was het indrukwekkend, een prachtig land met machtige natuur, eeuwenoude tempels en fijne mensen. En, oh ja: Vies. In Kathmandu was ik na één dag hees van de smog. Geen enkele straat was verhard, maar lag vol stenen die gekatapulteerd werden door een autoband of rammelende zelfbouw-brommer. Nederland lag hier héél ver vandaan…! Terwijl ik een uitstapje maak naar de Stupa (grote witte tempel) drink ik opzij van het complex een kopje Nepalese inktzwarte sterke cafeïne. Er komt een wat louche man op mij af met papierwerk onder zijn arm en spreekt de bekende woorden: “Hello my friend, where are you from?”. Hij stelt zich voor en ik zie dat de sandalen van meneer Ram K. vaal en kapot zijn. Zijn kleding is niet te groot of te klein, maar gewoon… zonder maat, als dat bestaat. Deze man had mij toch niks te bieden? Ik had even helemaal geen zin in straatverkopers of iemand die geld uit mijn zakken wil kloppen en… deze man had mij toch niks te bieden? Na toch wat korte beleefdheden uitgewisseld te hebben wil hij mijn beroep weten en vervolgt met de vraag of ik daarover op een seminar in Nepal zou willen spreken, voor een groep professionals. Ehm tja eh, zeker leuk meneer maar ik ben hier maar een paar dagen in de stad…. “No problem, we will find a good day for…

Where the magic happens

Het begint buiten je comfort zone

Je hoort mensen zeggen dat het goed is om buiten je comfort zone te treden. Het helpt je ontwikkelen en ‘that’s where the magic happens’.

Read More

Scary Shit!

Heb je al geboekt? Lekker op vakantie. Naar de zon? Ver weg? Een stukje vliegen misschien. Of heb je vliegangst? Met van die klamme handjes, zwetend, trillend iemands hand of been molesteren terwijl de kist opstijgt.

Read More

Ghost notes

 Op mijn 15e wilde mijn drumleraar dat ik zachter ging spelen, en als het dan subtiel zacht was, kijken of het nog zachter kon. En zachter.. zonder haperen, iedere slag even zacht.

Read More