Scary Shit!

Vrouw trekt deken over haar gezicht

Heb je al geboekt? Lekker op vakantie. Naar de zon? Ver weg? Een stukje vliegen misschien. Of heb je vliegangst? Met van die klamme handjes, zwetend, trillend iemands hand of been molesteren terwijl de kist opstijgt. Met allemaal geluiden die jou helpen niet zo fijne gedachten te vormen. Voor jou verdwijnt iedere kist in de grond. Ook als ie eerst opstijgt. Nogal vervelend op z’n zachtst gezegd…

 

Gek toch eigenlijk dat mensen zoveel angsten kunnen hebben. En met vliegangst ben je zeker niet de enige.

 

Vroeger vond ik mensen eng. Sociofobie heet dat geloof ik. Nou, die is al even opgelost. Als je met je kin wel eens vast komt te zitten in je scheerapparaat (ja gebeurd!), zou je zomaar een xyrofobie kunnen ontwikkelen. Angst voor scheren of scheermessen. Ai, dat wordt een hele grote baard! Dan hoop ik dat je geen last hebt van pogonofobie. Ja, je raadt het al… bang voor baarden. Ik verzin het niet.

 

Angsten zijn menselijk. Iedereen heeft wel iéts, en meestal meer, waar je voor terugdeinst of bang voor bent. Het hoeft je niet eens echt in de weg te zitten. We doen allemaal door de tijd ervaringen op en soms hebben die een wat vervelende uitwerking. Sommigen zijn goed mee te leven. Ik weet niet hoe je er aan komt, deze fobie; maar het bestaat: peladofobie. Angst voor kale mensen. Echt! Nou, dit is meteen een oproep voor mensen die er mee zitten. Blijf niet met je handen in het haar zitten en schrijf je in voor een NLP-training bij mij. Een betere trainer kun je je niet wensen 😉

 

Zonder gekheid, angsten kunnen je wel degelijk beperken in het dagelijks leven of op cruciale momenten.

 

Met angst voor het getal 8 (octofobie) is misschien prima te leven, maar rijangst, smetvrees, angst voor de liefde, of imperfectie… Allemaal manieren om jezelf ergens tegen te beschermen. Waarom zou je het niet aanpakken? Zie het letterlijk als een ding. Ik weet dat je weet dat je het niet zomaar weg kan gooien, maar met een klein beetje meer moeite en wat oefening is het wel degelijk te verlichten. 

 

Er zijn mensen die phobofobie hebben, angst om angsten te krijgen. Kun je het je voorstellen? Dan houdt je iets in stand wat helemaal niet zo is. Het zijn veelal gedachten en gevoelens. En beiden zijn te beïnvloeden. Dit is wat het is met angsten: FEAR = Fake Evidence Appearing Real. Denk daar maar ’s over na!

 

Angsten zijn goed te verkleinen en meestal zelfs op te lossen. In de internationaal gecertificeerde NLP Practitioner leer je allerlei technieken om angst aan te pakken, vast te pakken, te omarmen of weg te gooien. Wat dan ook nodig is om het je niet meer te laten belemmeren. En we behandelen natuurlijk nog veel meer super handige technieken voor een gelukkigere en effectievere levensstijl.