Tijdsbeleving en Corona

In april was het Nationale Bijentelling. Even dacht ik dat ik mee wilde doen. Het is toch een tijd van wat minder prikkels en lekker om je heen kijken. Ik heb mijzelf immers ook al betrapt op het bezoeken van vogel-websites. Overgehouden aan Zuid-Afrika onlangs, waar de vrolijke vliegmachientjes kleurrijker zijn dan hier. De website van de bijentelling Nederland Zoemt (ja Nederland Zoomt ook, maar da’s weer wat anders) wist te vertellen dat er al 73 aanmeldingen waren (in heel Nederland!). Hmm, een stemmetje zegt dat dit niet voor mij is. Hoor ik wel bij dit exclusieve clubje? Gauw wegwezen hier. Dat het er aan het eind van het weekend 9500 waren deerde mij niet.

Die tijd, het is zo anders als je er meer van hebt. Het is lekker om je koppie wat meer ruimte te geven en niet alles vol te plannen. En dan soms juist weer wél wat te plannen om niet te verdwalen in het niets…Je leest overal dat dit de tijd is voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Oei, dat klinkt als een nieuw ‘moet-je’. Maar ach, het mooie is, dat gebeurt dat vanzelf al. Als jij ook iemand bent die nu wat meer tijd heeft, worden jouw reflecterende en archiverende brein (zeg maar even je onbewuste) een stuk actiever. Je hoeft er dus niks voor te doen om een veranderproces te starten. Maar dit is maar het begin. Het is waar, voel je de ruimte, dan ben je slim om er op door te pakken. En aan de slag te gaan met jezelf. Door nieuwe dingen uit te proberen, boeken te lezen, oefeningen te doen, of op je hoofd te gaan staan om de wereld anders te bekijken. Kijk maar hoe jij het het liefste ziet.

We weten nog steeds niet helemaal hoe de komende maanden er uit zien. En niet-weten heeft ook wel wat. Wat we wel weten is dat jij zelf kunt bepalen hoe jij ermee omgaat, hoe jij je voelt, hoe jij denkt. Mindset is te leren: is dit een periode waarbij alles stil ligt, er grote risico’s zijn, je geen kant op kan en vooral moet wachten tot het beter wordt? Of is het een periode van reflectie, rust, tijd, quality-time, werken aan gezondheid, sport en denken aan wat-er-wel-kan?

Ik lees, teken, schrijf en verzin en heb vertrouwen. Trainingen gaan door de wasstraat. Sommige staan in de wacht en andere krijgen het digitale sausje. Coaching en individuele trajecten blijven in een lekker ritme door spelen als een fijn muziekje op de achtergrond. En door alle head space is een nieuw idee geboren:

Vanaf nu is het mogelijk va online training 1-op-1 NLP-skills te leren. Om vaker fluitend door het leven te kunnen gaan. Je altijd een vrije vogel voelen met eigen keuze in alles wat je doet. We gaan die skills trainen die online te leren zijn, want het werkt niet bij alle technieken, maar wel bij veel. NLP training en coaching in één dus. Super-effectief omdat het gericht is op jouw persoonlijke aandachtspunten. Voor een beetje hulp bij die fijne mindset bijvoorbeeld. Klop maar op mijn digitale deur als je meer wilt weten.

Hee, wat zie ik daar voor een vogel..? Ah een early bird.. Die vliegt tot 1 juli rond met 20% korting op de NLP Practitioner met startdatum 7 oktober 2020. (kosteloos annuleren kan tot 3 weken van tevoren). De vroege vogel korting geldt ook voor de master practitioner die op 2 oktober start.

Gebruik jouw tijd zoals je het het liefst zou willen. Blijf gezond en hou je haaks

Erik